Teknologji

A do ta padisë Citroen BMW-në për emrin e modelit të ri?

Pasi BMW njoftoi shpalljen e konceptit të ri, shumë pyesnin se si do të reagonte Citroen ndaj përmendjes së emrit të legjendës së saj nga fundi i mijëvjeçarit të kaluar.

Përveç emrit, BMW XM dhe Citroen XM nuk kanë shumë të përbashkëta.

Siç e dinë njohësit e mirë të historisë së automobilave, XM si pasardhësi i CX ka vazhduar të ndjekë traditën e kryqëzuesve Citroen, por me disa kompromise të vogla.

Ishte një veturë magjepsëse që është ende një masë komforti, kështu që nuk është për t’u habitur që u kurorëzua Vetura Evropiane e Vitit.

Koncepti i BMW, nga ana tjetër, shkon në një drejtim krejtësisht tjetër.  Me mbi 700 kuaj fuqi, do të jetë shumë më i fuqishëm se Citroen.

Megjithatë, emri XM bie në sy. Domethënë, nëse duhet besuar burimi, Citroen dhe BMW kanë arritur marrëveshje paraprakisht për të drejtat e përdorimit të emrave të caktuar. Një burim i Citroen e shpjegoi këtë për Carscoops:

“Përdorimi i emrit XM nga BMW është rezultat i një dialogu konstruktiv midis Citroen dhe BMW dhe është diskutuar dhe rënë dakord. Në fakt, është rezultat i një marrëveshjeje zotërinjsh, e cila tashmë ka reflektuar në prezantimin e modelit X-name”, thuhet në deklaratën e Citroen.