Shëndeti

A dini pse pse rrudhen gishtat në ujë?

Mënyrat e funksionimit dhe reagimit të trupit të njeriut janë jo vetëm të mistershme por edhe të mahnitshme.

Gjithmonë vëmë re që kur i mbajmë gishtat shumë në ujë, gishtat rrudhen, por asnjëherë nuk e kemi kuptuar arsyen.

Kjo ndodh për shkak se përthithja e ujit shkakton enjtje të shtresat e sipërme të lëkurës. Nervat çlirojnë ngarkesë elektrike dhe enët e gjakut ngushtohen ndjeshëm duke i tërhequr kapilarët e gjakut dhe duke krijuar rrudhje të lëkurës.

Nuk ka asgjë për t’u shqetësuar pasi gjithçka shkon në vendin e duhur përsëri.

Por nëse gishtat tuaj rrudhen pa pasur kontakt me ujin duhet të shkoni te mjeku pasi janë shenja të mundshme të diabetit ose teroides.